Brans Metaalbewerking

Bedrijfshistorie:

Tijdens zijn werkperiode als metaalbewerker bij de Philips Machinefabriek speelde Toon Brans al regelmatig met het idee om binnen de metaalbranche voor zichzelf te beginnen. Naast zijn reguliere werkzaamheden ging Toon op een gegeven moment zijn vrije avonden invullen door in de garage op een metaaldraaibank zijn passie voor metaalbewerking uit te leven. Deze hobbymatige activiteit leidde in 1978 tot een eigen bedrijf.

In de begindagen richtte het bedrijf zich alleen op het uitvoeren van handmatige (metaal)bewerkingen, maar vanaf midden jaren tachtig werd de weg naar innovatief werken ingeslagen. De aanschaf van een computergestuurde machine in 1986 vormde het startschot van een reeks aan innovaties. En deze innovatie honger is nog steeds niet gestild! Zo is de werkplaats van Brans Metaalbewerking in de loop van de tijd tot een innovatief machinepark uitgegroeid.

In 2003 vond een wisseling van de wacht plaats. Zoon Rolf Brans nam het stokje van vader Toon over. Dit was een logische stap, omdat Rolf van jongs af aan al werkzaam binnen het bedrijf was. Hij heeft Brans Metaalbewerking zien evolueren van een klein bedrijf naar een solide speler in de metaalbranche.

 

 

Sfeerimpressie:

Bij Brans Metaalbewerking vinden we het belangrijk dat er een goede sfeer op de werkvloer heerst. We moeten de kar samen trekken en dat gaat nou eenmaal beter als alle medewerkers zich thuis voelen binnen het bedrijf!
 
De sfeer binnen ons bedrijf kan als familiair en gemoedelijk worden omschreven. Dit uit zich bijvoorbeeld in het feit dat er regelmatig medewerkers blijven mee-eten bij ons thuis. Daarnaast spelen Rolf en een aantal medewerkers regelmatig een potje toepen (kaartspel) tijdens de werkpauze.
 
Als blijk van waardering aan ons hardwerkende team organiseren we ook jaarlijks een aantal leuke activiteiten. Zo vindt vlak voor de zomervakantie de jaarlijkse barbecue plaats, waarbij aanhang ook altijd van harte welkom is. In de dagen voor kerst hebben we standaard een teamuitje. De afgelopen jaren zijn we onder andere wezen kleiduivenschieten. Dergelijke uitjes zijn altijd super gezellig. Op dit soort dagen zie je echt hoe hecht het team van Brans is.

Wil jij werken en leren bij Brans Metaalbewerking?

Brans Metaalbewerking is een erkend leerbedrijf. De jeugd heeft de toekomst en daarom investeren we graag tijd en energie in het opleiden van jongeren. Zo bieden we een BBL-opleiding op mbo niveau 3 en 4 aan in samenwerking met diverse opleidingscentra.

Interesse? Stuur ons een mail.