Festo

Festo en Industry 4.0

Festo is sinds het begin actief binnen het Industry 4.0-initiatief: als gebruiker, als fabrikant en als opleider.  Het bedrijf speelt als lid van de stuurgroep een actieve rol in het opstellen van de kernnormen, zoals het RAMI-model en de beheerslaag.  Voor Industry 4.0 cyber-fysieke fabriekstraining heeft Festo Didactic apparatuursystemen geïnstalleerd bij vele toonaangevende universiteiten en opleidingscentra. Het biedt tevens Industry 4.0-traningscursussen aan voor verandermanagers en praktijkgerichte workshops voor medewerkers. Industry 4.0-technologieën zoals OPC-UA-communicatie zijn ingebouwd in de nieuwste generatie producten.

Festo Didactic training

Festo Didactic training biedt trainingen voor industrie – per industrie. Festo’s industriële erfgoed gecombineerd met zijn op de toekomst gerichte expertise in productie en techniek resulteert in cursussen voor grotere productiviteit en concurrentiekracht. Met een ruim aanbod aan open cursussen, gestructureerde ontwikkelingsprogramma’s en op maat gemaakte en klantspecifieke projecten op het gebied van technologie en Industry 4.0. In 2021 introduceerde Festo het toonaangevende online trainingsprogramma Festo LX. Festo biedt tevens geavanceerde trainingsapparatuur voor 56.000 industriële bedrijven en onderwijsinstellingen over de hele wereld.
 

Festo Bionic Learning Network

In Festo Bionic Learning Network ligt het innovatieve karakter van Festo besloten, het zorgt voor een bredere bewustwording en trekt talent aan voor het bedrijf. Het verkennen van verbanden tussen natuur en technologie opent nieuwe innovatiegebieden en presenteert complexe ideeën op een stimulerende en prettige manier. Festo werkt met een alliantie van interne R&D, externe onderwijsinstituten en gespecialiseerde bedrijven aan de ontwikkeling van bionische oplossingen voor de automatiseringstoepassingen van de toekomst Het doel is profiteren van bionica als inspiratiebron en deze in industriële automatisering te realiseren.