Oerlemans

Profiel

De Oerlemans Packaging Group investeert al decennia in verduurzaming van haar productaanbod. Het familiebedrijf produceert klant specifieke, flexibele verpakkingen en folies van hoge kwaliteit. Nieuwe verpakkingsconcepten worden voortdurend ontwikkeld via extrusie, lamineren, flexodruk en conversie. De producent bestaat vanaf heden uit zeven dochterondernemingen en tien productielocaties (Fardem, Flexpak, Oerlemans Plastics, Oosterwolde Plastic Industry, Perfon, Plasthill en Stempher) die gezamenlijk een breed scala aan verpakkings- en folie producten leveren.

Koploper in kennis

De verpakkingsproducent wil graag voorop lopen als het gaat om verpakkingstrends en vernieuwing op weg naar een circulaire economie. Om deze reden investeert het bedrijf in eigen kenniscentra op het gebied van onderzoek en reprografie. Het Oerlemans Technology Centre (OTC) is als zelfstandige business unit het ‘kennislab’ van de groep. Binnen dit team doen experts onderzoek naar de scheikundige samenstelling van de verpakking en de specifieke eigenschappen. Denk aan analyses en testen van een nieuwe, duurzame foodverpakking voor kaas. Het Oerlemans Reproduction Centre (ORC) controleert de opmaak van verschillende verpakkingsontwerpen op technische waarden, zodat het drukresultaat van bijvoorbeeld een recyclebare potgrondverpakking er geweldig uitziet!
 

Friend of Force Fusion

Teamwork en talent zijn twee onmisbare factoren in het groeiproces van de bedrijven die onderdeel zijn van de Oerlemans Packaging Group. We hebben ontzettend veel kennis over het produceren van flexibele verpakking, maar we staan open voor de inbreng van de next generation. Wie helpt ons verder in het proces van smart industry? Hoe gaan we de verpakkingsconsumptie van generatie Z koppelen aan wat we nu aan het ontwikkelen zijn? Inbreng van verschillende expertisevelden is onmisbaar bij dit proces. De werkwijze van Force Fusion is vergelijkbaar en daarom steunen wij dit bijzondere collectief van talent van harte!